KAUNSELING ‘ONLINE’

Kaunseling ‘Online’ adalah penyediaan perkhidmatan kaunseling kesihatan mental secara profesional melalui Internet. Perkhidmatan biasanya ditawarkan melalui e-mel, chat, atau secara video. Beberapa pelanggan menggunakan talian kaunseling untuk psikoterapi dalam pelbagai cabang seperti kerjaya, akademik atau kaunseling peribadi, dan semakin banyak pelanggan menggunakan talian kaunseling sebagai pengganti lawatan pejabat.  Walaupun beberapa bentuk tele-psikologi telah disediakan untuk lebih 35 tahun, kedatangan sistem ‘video chat’ melalui internet dan peningkatan penembusan jalur lebar telah menyebabkan pergerakan yang semakin meningkat terhadap terapi atas talian.

Kaunseling & Terapi secara bersemuka adalah kaunseling professional. Cr. Nor Hanita Shariff , Kaunselor berdaftar di bawah Lembaga Kaunselor Malaysia yang berpengalaman lebih 20 tahun, akan mengendalikan sesi kaunseling & terapi.

Walaubagaimanapun, sekiranya tuan/puan/cik ada kesulitan dari segi masa, jarak atau tidak dapat cuti, KAUNSELING ‘ONLINE’ disediakan samaada secara ‘Whatsapp’ atau ‘Facebook Messenger’ atau ‘Telegram’.

Info pembayaran Kaunseling ‘online’, boleh hubungi direct line berikut :

  •  03-5523 2245

Terapi secara ‘online’ mempunyai manfaat tambahan kerana ia membolehkan pelanggan untuk menghadiri sesi mengikut jadual masa pelanggan. Terdapat beberapa kajian yang menunjukkan bahawa kaunseling ‘online’ adalah lebih berkesan kerana pelanggan  diberi kemudahan yang lebih besar dan berasa kurang takut untuk sesi kaunseling bersemuka. 

Ini menjadikan pelanggan lebih cenderung untuk menjadi jujur ​​dan membolehkan kaunselor untuk menyediakan rawatan yang lebih baik.  Kaunseling ‘Online’ juga mengisi keperluan yang tidak dipenuhi untuk pelanggan yang terletak di kawasan kampung atau luar bandar. Penduduk luar bandar  mempunyai teknik yang lebih mudah mencari terapi yang sesuai dalam talian daripada kesukaran mencari perkhidmatan terapi di kawasan sekitar. Isu-isu ini boleh diselesaikan dengan sumber kaunseling dalam talian dan hasilnya pelanggan menerima khidmat yang mereka perlukan.

Matlamat utama kaunseling adalah untuk meringankan kesusahan, keresahan atau kebimbangan yang dialami oleh pelanggan apabila dia memasuki terapi, kaunseling dalam talian mempunyai keberkesanan membantu pelanggan menghadapi semua masalah tersebut. 

Sertai khidmat kaunseling ‘online’ daripada TwinsTalk Counselling Studio , tanpa perlu ke pergi ke pusat kaunseling hanya di rumah anda sahaja !